EN

Om Raido

NYE VEJE TIL UDDANNELSE OG FÆLLESSKAB

Raido er en almennyttig forening med en vision om, at alle unge skal være i stand til at skabe sig en god fremtid gennem uddannelse og stærke fællesskaber. Det forsøger vi ved at videndele om frafald, udvikle, afprøve og evaluere helt nye indsatser og skabe netværk for ledere og ansatte på tværs af forberedende grunduddannelser samt erhvervs- & gymnasiale uddannelser.

Vil du gerne vide mere om vores arbejde for unge, uddannelse og fællesskab, så tøv ikke med at kontakte os - vi er altid nysgerrige på at møde nye mennesker, som deler vores passion.

 

 

Trods massive offentlige investeringer er 170.000 unge hverken i job eller uddannelse - og for 7 pct. er dette livssituationen i over to sammenhængende år. Konsekvenserne er først og fremmest store for den enkeltes livsbane. Samtidig koster det staten 15 mia. kroner om året.

I Raido tror vi på, at vejen til strukturel systemforandring går gennem uddannelsesinstitututionerne. Derfor arbejder vi tæt sammen med FGU'er, STX'er, EUD'er, HF'er og VUC'er om nye veje for, at flere unge lykkes med en uddannelse. 

 

 

Det gør vi gennem tre hovedaktiviteter:

VIDEN: Vi deler viden og inspirerer skoler til at gå nye veje for at mindske frafald gennem oplæg og frafaldsanalyser.

INDSATSER: Vi udvikler, afprøver og evaluerer nye frafaldsindsatser med høj involvering af elever/kursister og ansatte og med henblik på langvarig forankring på skolerne. Hvis en indsats virker, udbreder vi den til andre skoler, så den kan komme flest muligt unge til gavn.

NETVÆRK: Vi faciliterer to nationale professionelle læringsfællesskaber med fokus på frafald for hhv. ledere og undervisere, vejledere samt øvrige ansatte.

HVORFOR NAVNET RAIDO? 

Raido er oldnordisk for "at rejse" og "overkomme forhindringer". Det navn har vi valgt, fordi vi gerne vil sætte fokus på unge og unge voksnes rejse gennem livet; og de steder hvor rejsen er svær. Vores ambition er at hjælpe alle unge til at overkomme forhindringer og realisere deres eget potentiale - især de unge med knap så gode kort på hånden. 

Vi tror på, at det er det hele menneske og ikke systemet, som skal være i centrum. Derfor er det også afgørende for os at sikre høj involvering af eleverne/kursisterne i alt vores arbejde.

 

 

VORES TILGANG TIL NYE INDSATSER

Raido arbejder datadrevet og antropologisk med afprøvning af indsatser med potentiale for national skalering. Vi indtænker målbare succeskriterier og effektevaluering i indsatserne fra starten, fordi vi tror på at "fejle klogt" og kun videreføre indsatser, der faktisk virker. 

I Raido vil vi gerne gå nye, effektive veje, og derfor sikrer vi tværdisciplinære- og sektorielle kompetencer i udvikling og skalering af nye indsatser. Det gør vi dels gennem involvering af skolernes forskellige fagligheder - fx undervisere, vejledere og ledere -, dels gennem vores eksterne partnere fra den offentlige, private og civile sektor - herunder ledere fra CeFU, Harvard, Nike Social Innovation Fund, McKinsey & Co, AKQA og ReD Associates.

AKQA STØTTER RAIDO

AKQA er et førende digitalt bureau, der bruger digital strategi, kreativitet og teknologi til at skabe værdifulde brandoplevelser, kunderejser og idéer til kunder i hele verden. AKQA Denmark har støttet Raido som flereårig pro bono partner fra starten i 2019.

AKQA har spillet en afgørende rolle og givet Raido liv og identitet i form af brand, navn, logo, hjemmesidedesign og meget mere.

"Strukturel ulighed er et af de største problemer, verden står overfor i dag. For at styrke den sociale mobilitet og kæmpe for lige muligheder for alle, støtter AKQA Denmark Raidos arbejde for at flere udsatte unge og unge voksne får en uddannelse."

Steffen Otkjær, Managing Director, AKQA Denmark

Følg med på rejsen

Få seneste nyt fra Raidos arbejde for unge, fællesskab og uddannelse direkte i din indbakke. Følg os på Facebook og LinkedIn for at holde dig opdateret løbende.