EN

Mentorhåndbogen til SPS

Hvordan støtter vi bedst elever med psykiske funktionsnedsættelser og diagnoser? Hvad er gode redskaber til at afholde mentorsamtaler med elever og sparre med kolleger?   

SPS-mentorhåndbogen er en praksisnær håndbog med viden og redskaber om specialpædagogisk støtte (SPS) til støttegivere, der arbejder med elever med psykiske udfordringer. Bogen er primært udviklet til ungdomsuddannelser, men den er også relevant for fagpersoner, der arbejder med psykisk udfordrede elever på andre uddannelsestyper.   

I håndbogen får læseren først en introduktion til SPS, rollen som mentor og de overordnede typer støtteforløb. Derefter følger gode råd og samtaleredskaber til afholdelse af mentorsamtalerne - med skabeloner til print. Endelig er der beskrivelser af de mest relevante diagnoser og funktionsnedsættelser fx ADHD/ADD, Autisme, Angst mv. der kan bruges løbende for at genopfriske viden om diagnosernes tegn og symptomer.  

En særlig tak til Roskilde Tekniske Skole, der har givet input og afprøvet flere af redskaberne som en del af et udviklingssamarbejde med Raido. Også tak til skolemedlemmer i SPS-netværket og SPS-eksperterne i Raidos advisory board, der har bidraget med idéer og feedback.

Download SPS-mentorhåndbog