EN

Ét år med nye veje for mere fællesskab og mindre frafald

12.02.2021

Den 7. februar havde Raido fødselsdag. Nu ser vi tilbage på et år med nye samarbejder og nye indsatser for unges trivsel, motivation og fremtidsmuligheder.

 

Raido blev formelt stiftet kun få uger inden COVID-19 for alvor ramte Danmark. Men trods restriktioner og nedlukninger har Raidos udvikling været stor. Det skyldes ikke mindst vores nysgerrige og nytænkende partnere, som vi ikke kunne gennemføre vores mission uden. Sammen har vi opnået tre ting, som vi er særligt stolte af:

 

1) Etableret Raidos Ledernetværk for uddannelsesledere

I Raidos Ledernetværk går uddannelsesledere på tværs af ungdomsuddannelser og VUC’er sammen for at nedbryde silotænkning og accelerere udviklingen af nye effektive indsatser for at styrke unges fremtidsmuligheder. Vi har med stor begejstring fulgt udviklingen af dette læringsfællesskab, som over 40 uddannelsesledere i dag deltager i - med tre nye skoler bekræftet inden for de seneste par uger.

 

2) Udviklet fire lokale frafaldsindsatser

Foruden ledernetværket består Raidos frafaldsprogram af udvikling, afprøvning og evaluering af konkrete frafaldsindsatser i samarbejde med partnerskoler. I 2020 har vi udviklet fire indsatser på baggrund af grundig research og feltarbejde. For tiden er vi i gang med afprøvningen af vores første pilot på SOSU Herning, hvor vi med en gentænkning af den klassiske morgensamling forsøger at organisere relationer mellem elever og undervisere i en tid, hvor restriktioner og nedlukninger gør skolestarten ekstra svær.

 

3) Engageret globalt førende aktører og eksperter i vores mission

Selvom vi stadigvæk er helt nye, er det lykkedes os at engagere globalt førende eksperter fra bl.a. Harvard, MIT, McKinsey & Co, AKQA, ReD Associates, Novo Nordisk og Google i projektet om at forebygge frafald. Det har vi bl.a. gjort gennem vores Advisory Board, som vi netop er påbegyndt en spændende videreudvikling af.

Skal din skole være med i udviklingen?

Så er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende virtuel snak om mulighederne. Måske vi allerede har udviklet en indsats, der skal afprøves på jeres skole, eller måske vi skal udvikle en helt ny. Er du leder på en gymnasial- eller erhvervsuddannelse (herunder VUC), kan det også være, at Raidos Ledernetværk er noget for dig.